Postoji popularna izreka – kartu čitaj, seljaka pitaj!

 

Dugometražne staze ovu su inačicu poštapalice pretvorile u koristan savjet. Svaki hodač i planinar zna da karta nikad ne može otkriti sve detalje o lokaciji, kao što će to učiniti domaći čovjek odrastao u tom kraju. On zna gdje je dobar izvor vode, gdje je staza možda zarasla u tom dijelu godine, gdje se može popiti piva, a nerijetko će ponuditi i svoj dom u pomoći nepoznatom planinaru.

Stoga smo ponosni na mrežu lokalnih ljudi, planinarskih društava, amaterskih udruga, kao i HGSS stanica, koje su u svakom trenu spremni uskočiti u pomoć našim hodačima, u svakoj od pojedinih dionica kojima prolazi.

Sve su to veliki i nesebični ljudi, koji na volonterskoj bazi pomažu hodačima u nabavi namirnica, prijevozu hodača do dućana i natrag do staze, savjetima o samoj stazi, kao i o osiguravanju prenoćišta ako je to u njihovoj mogućnosti. Zapravo, čine sve što mogu, ponosno i velikodušno, kako bi olakšali sve te samotne kilometre našim hrabrim hodačima.

Zbog zaštite njihovih podataka, ne možemo objaviti popis javno,ali vas možemo uputiti da se obratite našoj Tatjani Šavorić.

Tatjana, kao vaš logistički back up, objedinila je sve te ljude i udruge u cjelovitu i jednostavnu tabelu. S obzirom da je odnedavno i naš VA thru-hiker, uz informacije o trail angelima, također će vam pomoći savjetima i biti na raspolaganju 24/7 oko bilo kojeg problema ili upita s kojim se suočite na stazi.

Tatjana Šavorić

mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

broj mobitela: 095/ 584-4960

„Jer staze su ljudi“ kako kaže naša Jelena Holenko, a mi kažemo uživajte u našoj sve većoj zajednici dugometražnih hodača ljepotama divne naše. Budite sretni, sigurni i neka vam je lagan korak.

Via Adriatica Trail team

Tatjana