prikljucise

 

 

 

 

 

Kako ti možeš pomoći?

 

 

 

 

 

 

Jednodnevni izleti regeneriraju. Višednevni boravci u prirodi otvaraju i šire, pomiču fizičke i mentalne granice. Planinarenjem postajemo snažniji ali i skromniji, manje sebični i izdržljiviji. Putovanje Via Adriaticom nudi mogućnost nepredvidive osobne pustolovine. Upoznavanje krajolika i njenih stanovnika, biljnog i životinjskog svijeta, geomorfoloških raznolikosti, izloženost uvjetima koji u nama razvijaju prilagodljivost i snalažljivost tek su izvanjske značajke onoga što planinarenje na duge staze doista pruža pojedincu.

Na širem društvenom, dugoročnom planu, Via Adriatica podržava održivi razvoj podupirući grane neinvazivnog gospodarstva i stvarajući preduvjete za razvoj tzv. pametnog turizma. Povezivanje s lokalnim zajednicama rezultirat će razvojem malih, seoskih gospodarstava i obrta. Time se zabačenim ruralnim područjima pruža šansa za revitalizaciju, a planinarska transverzala dobiva autentičan turistički karakter.

Via Adriatica kao nov atraktivan proizvod u segmentu aktivnog turizma također obogaćuje ponudu razvijenih mjesta na obali, odnosno do ciljane skupine korisnika željnih potpunog doživljaja prirodnih ljepota naše zemlje.

„Planinarstvo je proizvod visoko civiliziranih i kulturnih sredina, ono je sastavni dio kulture pojedinih naroda i u određenom smislu mjerilo za stupanj urbanizacije.“

dr. Željko Poljak, Hrvatske planine