logo bijeli

Dobrodošli u divljinu

 nadomak civilizaciji

 

 

 

 

 

Via Adriatica karta

Ono što najviše volimo i podržavamo su inicijative koje dolaze od strane entuzijasta, istinskih zaljubljenika u prirodu i aktivnosti na otvorenom. Jedna od takvih je i Pag Hiking Trail, staza s koje se pruža jedinstven pogled na velebitski dio Via Adriatice. Naravno, jednako tako veličanstven je pogled s Velebita prema Pagu!

Prije nego što pročitate poziv organizartora, Udruge Veli škoj Zubovići, podsjećamo vas da su tu još i prelijepe staze na Rabu, Krku i Cresu, idealne za planinarenje upravo u ovo doba godine.

pag hiking

Na najkamenitijem i najizazovnijem  dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se još jedna  poučno rekreativna staza pod nazivom Osapnik.  Nastavak je to staze Kozje berdo koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, i gdje se nalazi Osapnik saznati možete u subotu 28. travnja 2018. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.

Organizator, Udruga Veli škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila.  Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.

Staza Kozje bedro i Osapnik otvorene su cijele godine.

LOKACIJA: ZUBOVIĆI, Otok Pag

DATUM: 28.04.2018. 10:00 h sa igrališta u Zubovićima

TRAJANJE: cca 2h

SMJEŠTAJ: Privatni apartmani i sobe– 100kn po osobi na noć, ukoliko rezervirate preko Udruge. Svi su slobodni pronaći sebi smještaj gdje im odgovara, u tom slučaju ne garantiramo cijenu. Za rezervaciju smještaja preko Udruge obratiti se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 098 606 734.

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA JE VOLONTERSKOG KARAKTERA! Poželjne su donaciju u iznosu od 50 kn kako bi se pokrili troškovi kave, ručka, vode, voća i suvenira koji će biti dostupni planinarima.

PRIJAVA: prijaviti se možete na sljedećem linku: https://paghiking.com/, ili osobno na dan dolaska od 08.00 do 10.00.

NAPOMENE: potrebna oprema: planinarske cipele ili tenisice, kapa i krema za sunce, prikladna odjeća, ruksak, voda.

Via Adriatica Trail

Prvi long distance trail u Hrvatskoj

Od Istre do Dubrovnika u duljini od 1100 km, Via Adriatica je jedinstveni pješački put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. ​VA

25000 FB pratitelja

8500 članova Via Adriatica hike & bike FB page

16602551 622997187885068 2225400421585809613 o

AktivNatura

Povratak prirodi.

Zaljubljenici smo u prirodu. Pridružite nam se na planinarenju, bicikliranju ili kajakarenju i upoznajte slične sebi u avanturi za svakoga. 

100 članovaAN
10000 FB pratitelja

 

 

IMG 1837

ZAŠTO VIA ADRIATICA?

A zašto ne, kad postoje svi uvjeti?

img 7866 orig

NA STAZI

14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, ​18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine

nastazimodulehome