home

 

 

 

 

logo bijeli

Dobrodošli u divljinu

 nadomak civilizaciji

 

 

 

 

 


Iako smo planirali početi označavati stazu u 2018. ukazala nam se prilika i, priznajemo, zasvrbjeli su nas prsti, pa evo nekoliko "pretpremijernih" fotki s terena.

VA označene stazeVA označene stazeVA označene stazeVA označene staze

"Prvo solo predavanje o Via Adriatici, u prekrasnom Varaždinu. Odaziv je bio fantastičan, nadam se da sam ispunio očekivanja i projekt predstavio kako on i zaslužuje. Puno hvala domaćinu, dragoj Ksenija Knez & Caffe bar YETI Bike & Hike Friendly na pozivu i nezaboravnom gostoprimstvu, hvala sjajnoj publici i mojim istomišljenicima Karla Čović, Siniša Vrbanić, Dubravko Costa Balent, Nikolina Bešenić, Christian Bajsić, Vladka Češnjaj, Hana Ivičević, Zlatko Kociper i ostalima, i hvala mojim AktivNaturcima Terezija Haber, Axial-Cro Cro-Axial, Bruno Mezic, Tanja Kovačević, Jasmina Petrinjak koji su mi bili pratnja i podrška. Idemo dalje s VA turnejom!"

Srećko

VA u VaraždinuVA u VaraždinuVA u Varaždinu

Nekoliko AktivNaturaca pobjeglo je iz blagdanske vreve u avanturu. Osim nezaboravne pustolovine u koju nas je povukao jug Velebita i izvor Krupe, spojili smo ugodno s korisnim i snimili trag još jedne dionice Via Adriatice. Čudesni oblici Tulovih greda, snaga kraških oblika, čarolija Vilinskih kukova, dubina Mamet jame i prelijepa divljina Krupe ostavili su nas bez teksta ali zato imamo fotke:) Prolazili smo uz pastirske stanove (i spavali u jednom!), pašnjake i male obradive površine izborene iz nepristupačna tla. Razgledali smo crkvicu u podnožju Tulovih greda i manastir Krupa, izvor Krupe...i uživali.

Nadajmo se da će nam i 2018. biti toliko šarena i aktivna :)
U utorak 02.01.2018. navratite do našeg prostora na druženje uz pivicu.
Svima sve naj i hvala vam što ste dio ove priče.
Srećko

Srećko Vukov – Svestrani avanturist, bavi se planinarenjem, bicikliranjem, kajakarenjem, skijanjem, jahanjem. Okušao se u slobodnom penjanju, ronjenju, špiljarenju… Strast mu je i outdoor fotografija. Motorom je upoznavao skrivene zakutke Hrvatske, biciklom solo vozio 1150 km u 10 dana od Zagreba do Dubrovnika pa do Šibenika, pedalirao mnogim planinskim stazama i makadamima, od Kopačkog rita, preko zagorskih cesta i puteva, po Gorskom kotaru i Istri, Velebitu i Dalmatinskoj zagori. Kajakom plovio Sutlom, Savom, Murom, Dravom, Glinom, Kupom, Koranom, Mrežnicom… Planinario gotovo svim hrvatskim planinama i stazama, od Papuka do Parenzane, od zagorske Ravne gore do Sniježnice u Konavlima. 2012. osnovao Pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura čiji je bio predsjednik i u kojoj je organizirao i vodio stotine planinarskih, kajakaških i biciklističkih izleta, nekoliko ekoloških akcija, asistirao u abseilu niz slapove i sa zgrade. Odnedavno je osnovano i planinarsko društvo AktivNatura čiji je potpredsjednik. 2016. s nekoliko kolega iz AktivNature počinje realizirati ideju o Via Adriatici, dugometražnoj planinarskoj stazi od Kamenjaka u Istri do Prevlake kod Konavala, dužine oko 1070 kilometara. Trenutno snimaju GPS tragove zamišljene trase i ima oko 800 km traga. Usporedo radi i na promociji Via Adriatice kroz fotografije, kao administrator FB stranice, FB grupe i na Instagramu, kao i kroz prezentacije. VA je staza zamišljena da što je moguće više i češće ide planinskim predjelima s pogledom na more i otoke gdje god je to moguće. VA je novi turistički proizvod velikog potencijala, s ciljem dodatne promocije i razvijanja vansezonskog (cjelogodišnjeg) i aktivnog turizma. VA zapravo je koktel već postojećih označenih i neoznačenih staza, puteva, makadama, šumskih cesta, čak i asfaltiranih lokalnih cesta gdje nije bilo drugih opcija.

Via Adriatica Trail

Prvi long distance trail u Hrvatskoj

Od Istre do Dubrovnika u duljini od 1070 km, Via Adriatica je jedinstveni pješački put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. ​VA

6821 FB lajkova

6975 FB followera

1496 člana FB Via Adriatica hiker's corner

16602551 622997187885068 2225400421585809613 o

AktivNatura

Povratak prirodi.

Zaljubljenici smo u prirodu. Pridružite nam se na planinarenju, bicikliranju ili kajakarenju i upoznajte slične sebi u avanturi za svakoga. 

100 članovaAN
7387 FB lajkova

 

 

IMG 1837

ZAŠTO VIA ADRIATICA?

A zašto ne, kad postoje svi uvjeti?

img 7866 orig

NA STAZI

14 planina, 9 rijeka, 2 jezera, ​18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine

nastazimodulehome